(Volgeboekt) Beoefening en onderricht met Orgyen Tobgyal Rinpoche

Woensdag 20 september 2023 – 16:00 tot 21:00 uur

Het event met Orgyen Tobgyal Rinpoche is volgeboekt. Aanmelden is jammer genoeg niet meer mogelijk.  

 

Open voor Rigpa-sangha-leden van de Ngöndro- en Dzogchenmandala. Tevens voor niet-sangha-leden die Ngöndro beoefenen.

Rigpa Nederland heeft de grote eer Orgyen Tobgyal Rinpoche te mogen ontvangen in het Amsterdamse centrum op woensdag 20 september. Het is ruim vier jaar geleden dat we Rinpoche en zijn monniken voor het laatst in Europa konden verwelkomen. We zijn ongelooflijk verheugd dat hij de uitnodiging om terug te komen heeft aanvaard, aangezien het voor Rinpoche steeds zeldzamer wordt om naar Europa te reizen.

Programma

Orgyen Tobgyal Rinpoche zal een beoefening leiden van A Brief Practice of Paying Homage and Making Offerings to the Sixteen Elders van Jamyang Khyentse Wangpo, in het kort de Beoefening van de zestien Arhats. Hiervan wordt gezegd dat deze uitzonderlijk effectief is in het creëren van goede omstandigheden en het verwijderen van obstakels. Rinpoche zal ook de nieuwe Vajrayana-ruimte in het centrum zegenen (rabné: Tib. རབ་གནས་, Wyl. rab gnas) en onderricht geven over Vajrayana. 

Voorlopig tijdschema 

16:00 – 17:30 uur
Beoefening van de zestien Arhats onder leiding van Rinpoche en rabné-ritueel

17:30 – 19:00 uur
Pauze met diner op eigen gelegenheid

19:00 – 21:00 uur
Onderricht over Vajrayana: Wat is het en voor wie is het bedoeld? Dit zal met name gaan over de geschiedenis van Vajrayana, hoe het gerelateerd is aan het Mahayana-pad en de unieke kwaliteiten van Vajrayana. 

Over Rinpoche
Orgyen Tobgyal Rinpoche is één van de belangrijkste levende meesters van onze traditie en al lange tijd nauw verbonden met Sogyal Rinpoche en de Rigpa-sangha. 

Rinpoche werd geboren in 1951 in de Nangchen-regio van Kham, Oost-Tibet, als de oudste zoon van de derde Neten Chokling Rinpoche. Hij staat bekend als Gyalchen Tulku, de “activiteits-emanatie” van Taksham Nüden Dorje. Daarnaast is hij de oudere broer van Khyentse Yeshe Rinpoche, Jamyang Gyaltsen en Dzigar Kongtrul Rinpoche en wordt liefkozend “Abu Rinpoche” (“oudere broer”) genoemd.

Rinpoche geeft sinds jaren onderricht in Rigpa-centra en begeleidt uitgebreide beoefeningen – drupchens en drupchös – samen met zijn monniken. Daarnaast is hij nauw betrokken geweest bij elke fase van de bouw van de tempel in Lerab Ling en heeft zelf leiding gegeven aan veel van de spirituele beoefeningen die een integraal onderdeel van het bouwproces vormen. Als het gaat om kennis over en ervaring in de rituelen van het Vajrayana, is Rinpoche een absolute expert. 

Toegang

Rigpa-leden €25,- (let op: log in op de aanmeldpagina met je rigpa-account)
Niet-leden €30,-
Minima €20,-
Sponsor €35,-

Met de toegangsprijs worden de kosten voor dit evenement gefinancierd. Om iedereen de kans te geven om deel te nemen, proberen wij deze zo laag mogelijk te houden. Mocht geld toch een probleem zijn, neem dan contact op met wienekevanbreukelen@rigpa.nl. Dan vinden we samen een oplossing. 

Doneren

Het is gebruikelijk een leraar een genereuze donatie voor het onderricht te geven – deze is niet bij de toegangsprijs inbegrepen. Tijdens de bijeenkomst kun je een cash donatie in een envelop doen (enveloppen zullen aanwezig zijn). 

Het is ook mogelijk een donatie te doen aan de organisatie van het evenement, en met name het maken van uitbundige en feestelijke offerandes tijdens de beoefening. Rinpoche moedigt ons altijd aan: be generous! Dit draagt bij aan voorspoedige omstandigheden. Wil je bijdragen? Dit kan via deze link en kies voor Rigpa-centrum Amsterdam bij ‘ik doneer aan’ – of neem zelf wat mee, zoals wijn, bloemen of eten! 

 

Laden Evenementen

Laden Evenementen

(Volgeboekt) Beoefening en onderricht met Orgyen Tobgyal Rinpoche

Het event met Orgyen Tobgyal Rinpoche is volgeboekt. Aanmelden is jammer genoeg niet meer mogelijk. 

« Alle Evenementen

Gegevens

Datum:
september 20
Tijd:
16:00 - 21:00

Overige informatie

Mandela level
Ngondro
Differentiatie in het programma
Vajrayana

Locatie

Rigpa-centrum Amsterdam
Kuipersstraat 148
Amsterdam, 1073 ER
Telefoon:
020-4705100