Drie avonden over bodhicitta

over een leven van wijsheid en mededogen
Groningen

Drie dinsdagavonden over het trainen van de geest in bodhicitta, een leven van wijsheid en mededogen. Op 10, 17 en 24 september van 19.30 – 21.30 uur in het Rigpa meditatie-centrum, Aweg 18 Groningen.

Naar aanleiding van het verschijnen van een nieuwe Nederlandse vertaling van de Bodhicaryavatara, het trainen van de geest in bodhicitta van Shantideva worden in de maand september in Groningen drie bijeenkomsten georganiseerd rondom deze tekst.

Veel te weinig om echt recht te doen aan de tekst en daarom beperken we ons tot drie thema’s: het trainen in vrijgevigheid, het trainen in onverstoorbaarheid en het onderzoeken van onze verhouding tot ons eigen lichaam.

  1. Het trainen in vrijgevigheid is het allereerste begin van de training in bodhicitta en helpt ons de vaak benauwende beperkingen die we onszelf opleggen te overwinnen.
  2. De training in onverstoorbaarheid heeft tot doel onze boosheid en geïrriteerdheid die in feite niets positiefs opleveren te transformeren.
  3. Veel van ons handelen wordt bepaald door de gehechtheid en afkeer rondom ons eigen lichaam en Shantideva geeft ruimschoots handvatten hoe hier op een andere manier tegenaan te kijken.

Tijdens iedere bijeenkomst bestuderen we een aantal verzen en doen we een bodhicitta beoefening. De avonden zijn voor zowel Rigpaleden als geïnteresseerden.

Praktische informatie

boek

Het boek

Bodhicaryavatara
Het trainen van de geest in bodhicitta
door Shantideva
uitgeverij: Asoka
isbn: 9789056704452
uitvoering: paperback
aantal pagina’s: 192
druk: 1
vertaler: Jytte Kronig & Anja van de Wege
verschijningsdatum: 18 mrt 2024
prijs: € 24,95

Laden Evenementen

Drie avonden over bodhicitta – een leven van wijsheid en mededogen (Groningen)

Praktische informatie

Waar: Rigpa meditatie-centrum, Aweg 18, 9718 CV Groningen.
Wanneer: dinsdagavond 10, 17 en 24 september van 19.30 – 21.30 uur.
Instructeurs: Anja van de Wege en Josine Zeijen
Kosten: op donatiebasis. Donatiesuggestie standaard: € 45,-, minima: € 30,-.
Opgeven: rigpagroningen@gmail.com
Informatie: heb je verder vragen, dan kan je een mailtje sturen naar Anja van de Wege anjavandewege@planet.nl of bellen, 0631303639

Gegevens

Datum:
september 10
Tijd:
19:30 - 21:30