De andere oever

Een cursus over het ontwikkelen van compassie en inzicht voor in ons dagelijks bestaan, aan de hand van de zes paramita’s.

Laden Evenementen

De andere oever

We leven in een turbulente wereld met lijden dat overduidelijk is, maar dat soms ook verborgen blijft. De Boeddha heeft talloze methoden gegeven om dit lijden te transformeren. De ontwikkeling van compassie heeft daarin een prominente plaats. Compassie komt voort uit een diep inzicht in de aard van de werkelijkheid. Compassie en inzicht gaan in het Mahayana-boeddhisme hand in hand. Ze komen samen in de zes paramita's, die in deze cursus behandeld worden. Tot de paramita's wordt bijvoorbeeld het ontwikkelen van geduld gerekend. Paramita betekent transcendente perfectie. Door je hierin te oefenen kun je lijden doen ophouden en een wereld binnengaan van diep geluk dat niet afhankelijk is van omstandigheden.

De cursus vindt vanaf 18 januari online plaats op woensdagavond. Om de week is er in Amsterdam en Schoorl ook een verdiepende bijeenkomst waarbij cursisten elkaar in levende lijve ontmoeten. Of we bij deze sessies elkaar daadwerkelijk ontmoeten, hangt af van belangstelling. Mocht het nodig zijn, dan zorgen we er sowieso voor dat je alle sessies online kunt volgen. Goed om te weten: wie in Schoorl deelneemt, heeft om de week op vrijdagochtend een bijeenkomst, en dus niet op woensdagavond.

Deze cursus is zowel geschikt voor beginners als voor mensen die eerdere cursussen hebben gevolgd, zoals 'Rust en ruimte in jezelf', 'Stap voor stap je eigen geest leren kennen' en 'Een nieuwe weg vinden – de vier edele waarheden'.

Data centrale sessies:
18 januari, 1 en 22 februari, 15 en 29 maart

Data verdiepende bijeenkomsten in Amsterdam:
25 januari, 8 februari, 8 maart en 22 maart en 5 april

Data verdiepende bijeenkomsten in Schoorl:
27 januari, 10 februari, 10 en 24 maart en 14 april

Gegevens

Datum:
5 april 2023
Tijd:
17:30 - 19:15