Discovering our lineage

Als onderdeel van de thuisretraite organiseren we dit voorjaar nog twee bijeenkomsten met het thema “discovering our lineage”. Het kennen van de overdrachtslijn waarvan Rigpa (en haar studenten) onderdeel is, is een belangrijk onderdeel van onze studie.

Laden Evenementen

Discovering our lineage

De verhalen over de levens van de grote leraren binnen onze overdrachtslijn kunnen een inspiratie zijn voor ons als beoefenaars binnen de Nyingma-traditie. Ook kan het vertrouwen geven in de overdrachtslijn en een gevoel van verantwoordelijkheid om de overdrachtslijn te bewaren voor toekomstige generaties. Sinsi Ong en Gerard Nikken zijn de Rigpa-leraren die het onderricht tijdens deze bijeenkomsten verzorgen. Deze bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor deelnemers aan de Thuisretraite.

De Thuisretraite 2.0 is een intensief studie- en beoefeningsprogramma dat zeven jaar duurt en op verzoek van Sogyal Rinpoche door Rigpa Internationaal is ontworpen. In dit programma wordt het gehele boeddhistische pad (Shravakayana, Mahayana en Vajrayana) bestudeerd en beoefend. Het onderricht is gebaseerd op het onderricht dat Sogyal Rinpoche heeft gegeven tijdens de driejaarretraite van 2006-2009. Het bestaat uit een online studie- en beoefeningsprogramma, studiegroepen en verplichte maandelijkse bijeenkomsten. De huidige Nederlandse Thuisretraite is begonnen in augustus 2019 met een jaar over innerlijke tevredenheid, meditatie, het nemen van toevlucht en de vier edele waarheden. Het is een zeer gestructureerd en inspirerend programma, waarvan studenten aangeven dat het heel bijzonder is om hieraan mee te doen. In dit vierde jaar zijn we begonnen met onze studie van de Ngöndro. In jaar vijf wordt de studie van de Ngöndro afgerond. Als er voldoende studenten zijn die mee willen doen met een nieuwe thuisretraite, dan kunnen we een nieuwe retraite starten. Die zal dan hetzelfde zijn als de huidige retraite.

Gegevens

Datum:
18 februari 2023
Tijd:
13:00 - 15:00

Dit evenement is voor leden, login om je aan te melden