De Essentie van Zelfcompassie – wijs omgaan met emoties (Schoorl) (uitverkocht

In een ontspannen sfeer oefenen met loslaten van onnodige zorgen en omarmen wat je lastig vindt.

De Essentie van Zelfcompassie – wijs omgaan met emoties (Schoorl)

Wat als je gedoe kon loslaten en kon ontspannen in het lichaam? Wat als je minder last had van zorgen, gewoontepatronen en sterke emoties? Wat als je jezelf meer kon accepteren zoals je bent? Dát is precies waar deze cursus over gaat.
Bij de cursus ‘Zelfcompassie’ leer je wijs omgaan met emoties. De sleutels daarbij zijn het voelen van ons lichaam en omarmen wat we lastig vinden aan onszelf. We oefenen in ontspannen sfeer, we nemen onszelf serieus en tegelijkertijd ook niet zo serieus.

Bij deze cursus gebruiken we onderricht van Tsoknyi Rinpoche. Hij noemt moeilijke gevoelens onze ‘prachtige monsters’ en gebruikt oefeningen die hij ‘dropping’ en ‘handshake’ noemt. Daarnaast is er gelegenheid voor rustende meditatie, contemplatie en gaan we ook in gesprek met elkaar.

Praktische informatie

Dit evenement is uitverkocht
In Schoorl wordt de cursus tweewekelijks aangeboden.
Op vrijdagen van 10.00 – 12.00 uur met pauze.

Data:

  • 27 september
  • 4 (of 11) oktober, 18 oktober
  • 1, 15, 29 november
  • Eventueel extra sessie op 6 december.

Aankomen vanaf 9.30 uur met koffie, thee en ontmoeten.

Instructeur

Elma Floris

Sinds ze Het Tibetaanse boek van leven en sterven in 1995 ontdekte volgt Elma Floris het boeddhistische pad bij Rigpa. Dit brengt haar zoveel dat ze sterk gemotiveerd is dit pad met anderen te delen. Elma heeft veel onderwijservaring, ze heeft mindfulness-trainingen zowel aan leerkrachten als kinderen gegeven en ondersteunt kinderen en tieners om in hun kracht te komen. Ze wil samen met anderen de boeddhistische benadering van leven en sterven verkennen en de geest en zijn natuur ontdekken. Hierbij ervaart ze telkens weer dat een open houding de basis is om onze geest echt te begrijpen. Met eenvoud en humor creëert ze een sfeer waarin mensen zich thuis voelen om te mediteren. Naast de vele lessen van Sogyal Rinpoche, heeft Elma onderricht ontvangen van verschillende leraren in de Tibetaans boeddhistische traditie. Ze heeft deelgenomen aan de intensieve thuisretraite, waarvan ze ruim een jaar in retraite heeft doorgebracht op Lerab Ling. Elma woont aan de kust, geniet van buiten zijn in de natuur en is een enthousiaste beoefenaar van Chi Kung.

Laden Evenementen

Essentie van zelfcompassie (uitverkocht)

In een ontspannen sfeer oefenen met loslaten van onnodige zorgen en omarmen wat je lastig vindt.

Gegevens

Datum:
september 27
Tijd:
10:00 - 12:00