Sanghadag Groningen en feestelijke start najaarsprogramma

zondag 8 oktober | 14.00 tot ca. 18.00 uur | Rigpa meditatiecentrum Groningen

Sanghadag en feestelijke start najaarsprogramma

Zondag 8 oktober 2023 is er een sanghadag en vieren we tevens de start van het najaarsprogramma. Bijzondere aandacht zal daarbij uitgaan naar het Alomvattende Pad nieuwe stijl. Aan het einde van de middag is er een onderricht middels live-streaming van Patrick Gaffney.

Het Alomvattende Pad nieuwe stijl, ‘The Way of the Great Perfection’

Dit najaar ondergaat het Alomvattende Pad grotere veranderingen. Het afgelopen half jaar is er op verschillende plekken in Rigpa nagedacht over het vervolg van het Alomvattende Pad: door de nieuwe (senior) teachers, instructeurs en door nationale en internationale teams die zich bezighouden met de programma’s van Rigpa.

Uit dit overleg is gekomen, dat de nadruk zal liggen op het volgen van een spiritueel pad en hoe we dit binnen Rigpa kunnen volgen. Je kunt hierbij denken aan vragen als:

 • Wat betekent het om een spiritueel/boeddhistisch pad naar verlichting te volgen?
 • Hoe ziet dat eruit voor iemand zoals ik in de wereld van vandaag?
 • Wat is de benadering van Rigpa?
 • Hoe kan ik dit pad volgen en de steun, verheldering en inspiratie krijgen die ik daarbij nodig heb?

Hoe ziet ‘The Way of the Great Perfection’ er concreet uit dit najaar?

Maandelijks een bijeenkomst, om te beginnen met Patrick Gaffney

Er is maandelijks een bijeenkomst met een senior teacher, op de tweede zondag van de maand, van 16.00 tot ongeveer 18.00 uur. Deze sessie is een wereldwijde live streaming (voor Australië vanwege het tijdsverschil een delayed streaming).

In Groningen zullen we voorafgaand aan de maandelijkse streaming al bij elkaar komen, om te beoefenen, elkaar te ontmoeten en onderricht te bekijken. Deze sessies worden afgestemd op de behoefte van de studenten. Het zal live op het meditatiecentrum zijn. Als je om wat voor reden dan ook verhinderd bent, kan je (ook via zoom) deelnemen aan de sanghadag in Amsterdam.

Wekelijkse studie

In de tussenliggende weken kun je het onderricht wat door de senior teacher is gegeven, verder uitdiepen. Hiervoor worden instructies en suggesties voor studie gegeven.

In Groningen is er een AOP groep onder begeleiding van Anja van de Wege en Josine Zeijen. Deze groep komt eens in de twee weken op dinsdagavond bij elkaar.

Je kunt ook op individuele basis het AOP programma volgen, of je aansluiten bij een online groep op de maandagavond. Deze komt twee keer bij elkaar in de tussenliggende weken.

Hoe diep je in het materiaal wil duiken, is flexibel. Het hangt af van je eigen interesse, de tijd die je tot je beschikking hebt en waar je zit op het pad.

Begeleiding

De begeleiding van de instructeurs en teachers willen we zo goed mogelijk afstemmen op de behoefte van de student. Tijdens de fysieke of online bijeenkomsten kun je natuurlijk vragen stellen of een afspraak maken over je beoefening of iets anders waar je dieper op wilt ingaan.

Laden Evenementen

Laden Evenementen

Feestelijke start najaarsprogramma sanghadag Groningen

Praktische informatie bijeenkomsten van het Alomvattende Pad

 • zondag 8 oktober feestelijke start!
 • dinsdag 10 oktober
 • dinsdag 31 oktober
 • zondag 12 november sanghadag
 • dinsdag 14 november
 • dinsdag 28 november
 • zondag 10 december sanghadag
 • dinsdag 12 december

De sanghadagen zijn eenmaal per maand op een zondag van 14.00 uur tot uiterlijk 18.00 uur (met de internationale streaming van 16.00 tot 18.00 uur)

De groepsbijeenkomsten In Groningen zijn tweewekelijks op dinsdagavond van 19.30 – 21.30 uur in het Rigpa meditatiecentrum. Van 21 t/m 29 oktober is het herfstvakantie.

Aanmelden wekelijkse studie (geldt ook voor zelfstudie) 
Als je toegang wilt tot het materiaal voor zelfstudie (dat op Prajnaonline te vinden zal zijn), dan is het nodig om je aan te melden. Doe dit vóór 16 september om vanaf het begin al toegang te hebben!

Hier aanmelden voor de wekelijkse studie

« Alle Evenementen

Gegevens

Datum:
oktober 8
Tijd:
14:00 - 18:00
Evenement Categorie:

Overige informatie

Differentiatie in het programma
Basis boeddhisme

Locatie

Rigpa-centrum Groningen
Aweg 18
Groningen, 9718CV Nederland

Dit evenement is voor leden, login om je aan te melden