Wat maakt het leven kostbaar? Hoe lééf ik het in het besef dat het eindig is?
Deze cursus is gebaseerd op de spirituele klassieker Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Een boek dat een stille revolutie inspireert in de manier waarop we naar de dood en de zorg voor stervenden kijken.
Contempleren over vergankelijkheid leidt naar onze diepste essentie, de waarheid waar we allemaal op zoek naar zijn.
In deze cursus brengen we de geest thuisbreng en verdiepen we ons in:
In Schoorl wordt de cursus tweewekelijks aangeboden. Deel 2 van deze wordt cursus wordt in een blok van 5 bijeenkomsten aangeboden: Op vrijdag 19 januari, 2 en 16 februari, 8 en 22 maart Tijd: van 10.00 – 12.00 uur
LET OP: aanmelden is alleen mogelijk als je deel 1 van deze cursus hebt gevolgd. Deze groep zit al vol, er is geen ruimte voor nieuwe deelnemers.
Standaardtarief: €60,- Studenten en minimatarief: €40,- Rigpa abonnementshouders: €0,-
Elma Floris Sinds ze Het Tibetaanse boek van leven en sterven in 1995 ontdekte volgt Elma Floris het boeddhistische pad bij Rigpa. Dit brengt haar zoveel dat ze sterk gemotiveerd is dit pad met anderen te delen. Elma heeft veel onderwijservaring, ze heeft mindfulness-trainingen zowel aan leerkrachten als kinderen gegeven en ondersteunt kinderen en tieners om in hun kracht te komen. Ze wil samen met anderen de boeddhistische benadering van leven en sterven verkennen en de geest en zijn natuur ontdekken. Hierbij ervaart ze telkens weer dat een open houding de basis is om onze geest echt te begrijpen. Met eenvoud en humor creëert ze een sfeer waarin mensen zich thuis voelen om te mediteren. Naast de vele lessen van Sogyal Rinpoche, heeft Elma onderricht ontvangen van verschillende leraren in de Tibetaans boeddhistische traditie. Ze heeft deelgenomen aan de intensieve thuisretraite, waarvan ze ruim een jaar in retraite heeft doorgebracht op Lerab Ling. Elma woont aan de kust, geniet van buiten zijn in de natuur en is een enthousiaste beoefenaar van Chi Kung.
« Alle Evenementen
Copyright © 2023 Rigpa
Design en realisatie door Frissekom