Kum Nye lessen in Amsterdam

Een zachte vorm van zelfgenezing welke zijn oorsprong heeft in de Tibetaanse medische en meditatieve traditie

Kum Nye is een zachte vorm van zelfgenezing welke zijn oorsprong heeft in de Tibetaanse medische en meditatieve traditie en die in 1970 in het westen werd geïntroduceerd door Tarthang Tulku, een leraar uit de Nyingma school.
Kum betekent energielichaam of belichaming en Nye betekent massage. Letterlijk dus massage van het energielichaam.

Bij Kum Nye staat het bewust worden van sensaties en gevoelens in het lichaam die door de oefeningen worden opgewekt centraal. Door het activeren van de stroom van gevoelens (Nye) in het lichaam breidt de directe ervaring, de Kum, zich uit en versterkt zichzelf. 

Met behulp van stilte, zachte adem, langzame bewegingen, houdingen en zelfmassage kunnen diepe lagen van vastgehouden spanning zich gaan ontspannen. Blokkades in het lichaam kunnen smelten waardoor vitale energieën meer ruimte krijgen om door het hele lichaam te stromen. De balans tussen lichaam en geest, denken en voelen, ik en de ander, binnen en buiten, wordt hersteld.

De zintuigen worden opgefrist en we ontdekken de helende kracht van de energie van de adem. Het brengt ons meer in contact met een fundamenteel gevoel van welbevinden, vreugde en verbondenheid.

Kum Nye yoga kan onze meditatiebeoefening verrijken en verdiepen en heeft een gunstige uitwerking op onze fysieke en geestelijke gezondheid.

De sessies worden gegeven in de vorm van geleide meditaties. Er is een afwisseling van zittende, staande en liggende oefeningen. De oefeningen kunnen door iedereen beoefend worden ongeacht leeftijd en conditie. Zittende oefeningen kunnen ook op een stoel gedaan worden.

Voor meer informatie en opgave kun je contact opnemen met Bernadette Hupperts via mail: b.hupperts@kpnplanet.nl of telefonisch 0614147303.

Data: 9 mei, 16 mei, 30 mei, 6 juni, 20 juni, 27 juni, 4 juli,11 juli (let op: niet op 23 mei en 13 juni)
Tijd: 12.30 uur – 14.00 uur
Locatie: Rigpa-centrum Amsterdam

Laden Evenementen

Kum Nye lessen in Amsterdam

Kum Nye is een zachte vorm van zelfgenezing welke zijn oorsprong heeft in de Tibetaanse medische en meditatieve traditie en die in 1970 in het westen werd geïntroduceerd door Tarthang Tulku, een leraar uit de Nyingma school.
Kum betekent energielichaam of belichaming en Nye betekent massage. Letterlijk dus massage van het energielichaam.

Gegevens

Datum:
juli 11
Tijd:
12:30 - 14:00

Dit evenement is voor leden, login om je aan te melden