Lijden en Geluk Omzetten in Verlichting

In deze cursus leer je het lijden en geluk dat we tegenkomen in ons leven leren transformeren en hoe dit bevrijding brengt.

Lijden en Geluk Omzetten in Verlichting

 

De cursus Lijden en Geluk Transformeren in Verlichting is gebaseerd op een korte tekst van de 19-eeuwse meester Jikmé Tenpe Nyima. In deze tekst laat hij ons zien hoe we bevrijding kunnen bereiken door het lijden en geluk dat we tegenkomen in ons leven, te transformeren. Dit is een wonderlijk, diep en tegelijkertijd praktisch proces dat ons dichterbij onze ware natuur brengt die ruim en open is als de hemel. Hoewel lijden en geluk van alle tijden is, is dit proces van transformatie essentieel in onze chaotische tijd. We volgen op onze reis het verdiepende onderricht dat Jetsün Khandro Rinpoche gegeven heeft tijdens de coronapandemie.

Tijdens de cursus maak je kennis met verschillende methoden, zoals rustende meditatie, contemplatie en liefdevolle vriendelijkheid. We gaan ook in gesprek met elkaar en kunnen veel van elkaar leren. Zo krijgt je gereedschap aangereikt om te onderzoeken hoe je dit onderricht in je dagelijkse leven toe kunt passen. Het beloven levendige avonden te worden. Iedereen kan meedoen. Er zijn twee modules van 8 sessies: één voor de kerst en één erna. Als je je voor een module inschrijft, is het wel aan te raden zoveel mogelijk sessies te volgen.

Praktische informatie

Je kunt je onderaan deze pagina opgeven voor alle sessies. Aanmelden is verplicht.
Data: 2, 9, 23 okt, 6, 13, 27 nov, 4, 11 dec
Tijd: 19:30 tot 21:00 uur

 

Instructeurs

Aty Jansen

Aty Jansen is lid van Rigpa sinds 1999 en sindsdien actief als vrijwilliger in verschillende rollen. Haar spirituele reis begon in Bhutan in 1995 en Dzogchen Beara in 1998.  Ze is instructeur (geweest) bij verschillende cursussen, en begeleid samen met anderen o.a. de groep Ouderen op het Spirituele Pad.

Hans van Zijp

Hans van Zijp is componist en pianist en is als muzikaal begeleider verbonden aan de dansacademie van Codarts in Rotterdam. Hij ontwikkelde binnen het Centrum voor Elektronische Muziek projecten voor kinderen en elektronische muziek. Hij beoefende Qi Gong en studeerde Taoïsme onder anderen bij professor Wang Ting Jun. Hans is sinds 2005 student van Sogyal Rinpoche en volgde retraites in Lerab Ling, Kirchheim en Amsterdam met verschillende leraren. Hij volgde de intensieve thuisretraite vanaf 2007. Hans is Rigpa-instructeur sinds 2010 en begeleidde diverse cursussen over meditatie, lojong, bodhichitta en Ngöndro.

 

Laden Evenementen

Lijden en Geluk Omzetten in Verlichting

In deze cursus leer je het lijden en geluk dat we tegenkomen in ons leven leren transformeren en hoe dit bevrijding brengt.

Gegevens

Datum:
oktober 2
Tijd:
19:30 - 21:00