Rigpa Woensdag - Inspiraties uit het Tibetaanse boek van Leven en Sterven

samen verdiepen in de thema’s van Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Elke keer zal een ander hoofdstuk centraal staan.

Rigpa woensdag - Inspiraties uit het Tibetaanse boek van Leven en Sterven

Vanaf oktober bieden we één keer per maand “Rigpa Woensdag – Inspiraties uit het Tibetaanse boek van Leven en Sterven”, online aan. Op deze avonden gaan we ons samen verdiepen in de thema’s van Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Elke keer zal een ander hoofdstuk centraal staan. Deelnemers lezen uit het boek en vertellen waarom het hen inspireert. Hierover gaan we vervolgens in gesprek. Daarnaast zullen we shamatha-meditatie beoefenen en de meditaties die in het boek worden gepresenteerd. We luisteren naar onderricht van Sogyal Rinpoche en we zullen op de tekst contempleren. Iedereen is welkom en je hoeft niet bekend te zijn met meditatie. Het is wel handig als je in bezit bent van het boek.

Praktische informatie

Aanmelden voor de sessies is verplicht. Je kunt je onderaan deze pagina opgeven voor de eerstvolgende sessie.
Data: 16 oktober, 20 november, 18 december
Tijden: 19:30 tot 21:15 uur

 

Instructeurs

Hans van Zijp

Hans van Zijp is componist en pianist en is als muzikaal begeleider verbonden aan de dansacademie van Codarts in Rotterdam. Hij ontwikkelde binnen het Centrum voor Elektronische Muziek projecten voor kinderen en elektronische muziek. Hij beoefende Qi Gong en studeerde Taoïsme onder anderen bij professor Wang Ting Jun. Hans is sinds 2005 student van Sogyal Rinpoche en volgde retraites in Lerab Ling, Kirchheim en Amsterdam met verschillende leraren. Hij volgde de intensieve thuisretraite vanaf 2007. Hans is Rigpa-instructeur sinds 2010 en begeleidde diverse cursussen over meditatie, lojong, bodhichitta en Ngöndro.

Is binnen Rigpa-Nederland instructeur en practice holder en student sinds 1999.

Laden Evenementen

Rigpa Woensdag – Inspiraties uit het Tibetaanse boek van Leven en Sterven

Samen verdiepen in de thema’s van Het Tibetaanse boek van leven en sterven. Elke keer zal een ander hoofdstuk centraal staan.

Gegevens

Datum:
oktober 16
Tijd:
19:30 - 21:15