Rigpa Zaterdag

Kom naar Rigpa Amsterdam en ga met een open mind de rest van je weekend tegemoet.

Rigpa Zaterdag is een laagdrempelige bijeenkomst waar je samen met anderen persoonlijke vragen verkent in een positieve, open sfeer. Stilte en korte meditatiesessies geven ruimte om te voelen wat er in je leeft. Begeleide reflecties helpen bij zelfonderzoek. De ochtenden zijn lichtvoetig en met ruimte voor humor.

Dit soort vragen komen bijvoorbeeld aan de orde.

  • Hoe vind ik meer balans in mijzelf?
  • Hoe vind ik innerlijke rust in een wereld met crisis na crisis?
  • Wat wil ik met mijn (werk)leven?
  • Hoe ga ik om met veranderingen en verlies?
  • Hoe ga ik om met polarisatie in en om me heen?

De ochtenden hebben een vaste opzet die erop gericht is om te ontdekken wat belangrijk voor ons is. Het boeddhisme gebruiken we daarbij als referentiekader en dat biedt een verfrissend perspectief. Bovendien leren we van elkaar door ruimte voor vragen en uitwisseling. Aan het eind van de ochtend heb je tips en praktische handvatten verzamelt om zelf mee verder te gaan.

Mensen die al mee hebben gedaan zeggen onder andere dat ze de atmosfeer fijn vinden en de plek met de boeddhistische kunst mooi vinden. Daarnaast bijvoorbeeld dat samen mediteren heel fijn is. Iemand zei ook dat ze nieuwe inzichten heeft opgedaan en dat de ochtenden heel praktisch zijn. We zijn natuurlijk blij met zulke feedback, maar kom het vooral zelf ervaren.

Iedereen is welkom, ongeacht je ervaring, leeftijd of achtergrond. Je kunt kiezen voor zitten op een kussentje of op een stoel. Je kunt herhaaldelijk meedoen maar ook gewoon één keer langskomen. Onze begeleiders, Jesse, Lennart en José, heten je graag van harte welkom!

Informatie over aanmelden

Meld je via onderstaande button aan voor dit evenement. De kosten bedragen €10,- per keer.
Tijden: 10.30 uur tot 12.30 uur
Data (1x per maand): 5 oktober, 2 november en 7 december

Instructeurs

José

José  (1959) volgt sinds 1989 studieprogramma’s en retraites bij Rigpa. Ze begeleidt programma’s op het gebied van meditatie en (zelf)compassie. José heeft gewerkt als coach en als beleidsmedewerker in de (G)Gz. Ze is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Het boeddhistische pad, professionele ontwikkeling en gezinsleven zijn voor haar op natuurlijke wijze met elkaar verbonden. Ze werkt graag met mensen die nieuwsgierig zijn naar de toepasbaarheid van het boeddhisme in het dagelijkse leven en presenteert de boeddhistische wijsheid op een open en toegankelijk manier.

Jesse

Jesse (1995) volgde haar eerste meditatie retraite bij Rigpa op haar zestiende en is sindsdien niet meer gestopt met haar studie en beoefening. Ze heeft Rigpé Shyönnu, een ontmoetingsplek voor jongvolwassenen binnen Rigpa, mede opgezet en organiseert daaruit retraites voor jongvolwassenen. In haar werk als theaterdocent, dramaturg en kunsteducatie-maker integreert ze graag meditatie en contemplatie oefeningen. Jesse is ook boeddhistisch docent vormingsonderwijs binnen het basisonderwijs. Ze is altijd op zoek naar hoe je mensen, groot of klein, op een creatieve manier kan begeleiden in het vinden van hun eigen wijsheid, daarin gebruikmakend van de geest en het lichaam.

Lennart

Lennart (1987) is huisarts, gepromoveerd wetenschappelijk onderzoeker en vader. Gedreven door zijn nieuwsgierigheid en mede beïnvloed door het reizen in Azië verdiept hij zich sinds 2011 in meditatie en boeddhistische filosofie. Als instructeur is Lennart sinds 2016 verbonden geweest aan meerdere cursussen bij Rigpa op het gebied van meditatie en (zelf)compassie. Hij haalt plezier uit het ontdekken hoe eeuwenoude wijsheden en technieken zijn dagelijks leven en werk meer positiviteit, betekenis, rust en lichtheid geven.

Laden Evenementen

Rigpa Zaterdag (meditatiesessies)

Zin om op zaterdagochtend inspiratie op te doen? Kom naar Rigpa Amsterdam en ga met een open mind de rest van je weekend tegemoet.

Gegevens

Datum:
oktober 5
Tijd:
10:30 - 12:30