Rustig open zijn
meditatiecursus

donderdagavond | 19.30 - 21.30 uur
meditatiecentrum Aweg 18 Groningen

Rustig open zijn - meditatiecursus Groningen

Iedereen is welkom bij de cursus Rustig open zijn, een meditatiecursus voor mensen mét en zonder ervaring met meditatie. Of je nou nieuwsgierig bent naar wat meditatie eigenlijk is, of je op zoek bent naar hoe je regelmaat kunt brengen in je meditaties, bij deze cursus komt het aan de orde. Meditatie kan ons helpen om rustig en open te zijn, zelfs in een wereld waarin er veel op ons afkomt. 
Je krijgt tijdens de cursusavonden onder andere heldere aanwijzingen, bijvoorbeeld over de fysieke meditatiehouding en hoe je je geest kunt kalmeren, en daar oefen je ook direct mee. Tijdens de cursusavonden maken we daarnaast ruimte om onze ervaringen te delen met anderen en kijken we soms korte video’s van meditatiemeesters (m/v).
Voorbeelden: voor wie?
Deze cursus is bijvoorbeeld van toegevoegde waarde als:
  • je boeddhistische boeken hebt gelezen, maar nu graag ‘echte’ ervaring met meditatie wilt opdoen
  • je op youtube filmpjes hebt gezien die je inspirerend vindt, maar het lastig vindt waar je moet beginnen
  • je al een tijdje mediteert maar verdieping zoekt
  • je nieuwsgierig bent naar hoe mindfulness en meditatie elkaar versterken
  • je wel wat aanmoediging kan gebruiken, bijvoorbeeld voor het opbouwen van een regelmatige beoefening
Vijf avonden vanaf 25 januari 2024
Alles wat je tijdens deze meditatiecursus aangereikt krijgt past binnen de Tibetaans boeddhistische traditie. Je kunt tijdens de vijf cursusavonden verschillende meditatiemethoden proberen en krijgt de kans te ontdekken welke goed voor jou werkt. De cursusavonden zijn om de twee weken gepland, zodat je tussendoor de tijd hebt om te oefenen. De avonden beginnen om 19:30 en eindigen om 21:30 uur. Er is tussendoor een pauze voor koffie en thee.
Locatie: Rigpa Centrum Groningen
De cursus vindt plaats in het Rigpa Centrum in Groningen dat al meer dan 20 jaar aan de A-weg zit. De cursus wordt gegeven door Daan Meerburg die op luchtige toon de inhoud presenteert. In lijn met de boeddhistische filosofie van leegte hechten we grote waarde aan een respectvolle atmosfeer waarin er ruimte is voor verschillende opvattingen, inzichten en gezichtspunten.
Er wordt wel gezegd dat leren mediteren het mooiste geschenk is dat je jezelf kunt geven. Eerdere cursisten gaven onze meditatiecursussen een 8,5.

Laden Evenementen

Rustig open zijn – meditatiecursus Groningen

Praktische informatie

Data:
25 januari
8 februari
(22 februari valt uit in verband met de voorjaarsvakantie),
29 februari
14 maart
28 maart

Tijden: van 19.30 tot 21.30 uur

 

Gegevens

Datum:
maart 14
Tijd:
19:30 - 21:30