Tulku Rigdzin Pema Rinpoche: lezing, initiaties en transmissies

.

Zondag 1 oktober: lezing, initiaties en transmissies

Op zondag 1 oktober zal Tulku Rigdzin Pema Rinpoche de Chimé Phagmé Nyingtik initiatie geven, Heart Essence of the Sublime Lady of Immortality, een van de meest beroemde terma’s van Jamyang Khyentse Wangpo, met uitleg van de beoefening en mondelinge transmissies, gevolgd door de Yumka Dakini transmissies van de Longchen Nyingtik cyclus, Heart Essence of the Great Expanse, en de Kater Dorsem van de Dudjom Tersar cyclus.

Tulku Rigdzin Pema Rinpoche
Tulku Rigdzin Pema Rinpoche werd in 1948 geboren in Gojo, een district in Kham, Oost-Tibet. Op drie-jarige leeftijd werd hij door Adzom Gyalsey Gyurmey herkend als een reïncarnatie van Tokden Sonam Wangchuk Rinpoche, een incarnatie van de Indiase Mahasiddha Puni. Na zijn troning in het Sangnak Dargyeling-klooster in Kham studeerde hij jarenlang sutra, tantra en filosofie met verschillende khenpos. Zijn voornaamste leraren waren Rago Choktrul, HH Dilgo Khyentse en HH Penor Rinpoches, van wie hij alle Vajrayana initiaties en transmissies ontving. Sinds zijn vlucht uit Tibet begin jaren ’80 verbleef hij voornamelijk bij HH Dilgo Khyentse in het Shechen klooster in Nepal, waar hij een belangrijke rol speelde in de voorbereiding en inzegening van alle beelden in het destijds pas gebouwde Shechen klooster. Hij is een expert in het maken van stoepa’s en was verantwoordelijk voor de voltooiing van een groot aantal stoepa’s in Azië, Europa en de VS, en de renovatie van de Boudhanath Stupa na de aardbeving in Nepal in 2015. Tijdens zijn Europese reis bezoekt Tulku Rigzin Pema Amsterdam voor de 7e keer, hij geeft les in het Tibetaans met vertaling naar het Engels.

Praktische gegevens:
Plaats: Rigpa-centrum Amsterdam, Kuipersstraat 148, 1073 SG Amsterdam
Tijd: Zondag 1 oktober van 14.30-18.00 met een korte pauze.

Info en registratie: anijinpa@gmail.com
Toegang: €25.- contant te betalen bij de ingang.

Voorbereiding op de inwijding: dinsdagavond 26 september om 19.30 uur.
Wees mindful:
Aan het ontvangen van een initiatie in het Vajrayana-boeddhisme zijn geloften verbonden die te maken hebben met vertrouwen in het pad, altruïstische motivatie en het ontwikkelen van zuivere perceptie.

Om deze reden geven wij van te voren uitleg wat het betekent een inwijding te ontvangen. Deze uitleg wordt gegeven door Eric Soyeux.
Dit is de Zoomlink

 

Laden Evenementen

Tulku Rigdzin Pema Rinpoche: lezing, initiaties en transmissies

Gegevens

Datum:
1 oktober 2023
Tijd:
14:30 - 18:00