Tweewekelijkse studie Alomvattende pad

Online op maandagavonden

Laden Evenementen

Tweewekelijkse studie Alomvattende pad, online op maandagavond

The Way of the Great Perfection
Een nieuwe cyclus van het Alomvattende pad naar verlichting 

Het Alomvattende pad naar verlichting is voor studenten van alle niveau’s: nieuw, gevorderd of ertussen in. We onderzoeken de belangrijkste principes van de voorbereidende oefeningen (Ngöndro in het Tibetaans). Dit is in zichzelf een compleet pad en tevens de basis van het Vajrayana en Dzogchen.

Het hele Tibetaans-boeddhistische pad is door de eeuwen heen zeer helder uiteengezet in het onderricht. Veel leraren beschouwen de Ngöndro als de belangrijkste beoefeningen in deze traditie. Dit omvat ook alle elementen die nodig zijn om ons voor te bereiden op het volledige ontvangen van het Grote Perfectie-onderricht, de hoogste en meest directe stroom van wijsheid binnen de boeddhistische traditie van Tibet.

Dus waar we ons ook bevinden op ons pad, deze nieuwe cyclus zal ons ondersteunen om het tot voltooiing te brengen. Onze senior en meest ervaren Rigpa-leraren zullen ons door de sleutel principes van de Ngöndro leiden, om deze in een frisse, up-to-date manier, die dicht bij ons leven staat, te (her)ontdekken. We zullen het aanbieden vanuit een out-of-the-box perspectief terwijl we tegelijkertijd de authenticiteit volledig waarborgen. En hoeveel jaren we de dharma ook beoefenen, we kunnen onszelf er steeds aan herinneren dat dit leven misschien wel de beste gelegenheid is om dit onderricht te realiseren. Ook weten we niet of we nog weer zo’n kans krijgen. Gampopa verwoordde het zo:

De grond is onze boeddhanatuur,
De ondersteuning is dit kostbare menselijke leven,
De prachtige omstandigheid is het ontmoeten van een spirituele leraar, en

De methode zijn de kern-instructies waardoor we onze ware natuur, de boeddhanatuur, kunnen realiseren.

Gampopa, The Jewel Ornament of Liberation


Tweewekelijkse studie, online
Naast de maandelijkse bijeenkomst met een senior teacher (op de tweede zondag van de maand) vindt er twee keer per maand op maandagavond een online studie plaats.

In deze sessies zullen we het onderricht uitdiepen wat tijdens de maandelijkse bijeenkomst door de senior teacher is gegeven. Hiertoe wordt het meest kernachtige onderricht van Sogyal Rinpoche en andere leraren gedeeld, samen met cruciale contemplaties en meditaties.

Hoe diep je in het materiaal wil duiken, is flexibel. Het hangt af van je eigen interesse, de tijd die je tot je beschikking hebt en waar je zit op het pad.

Als je het onderricht liever individueel bestudeert, is dat ook mogelijk.

Data en tijd
16 oktober
23 oktober
20 november
27 november
11 december
18 december
Tijd: van 19.30 tot 21.15 u.  

 

Aanmelden tweewekelijkse studie (geldt ook voor zelfstudie) 
Als je toegang wilt tot het materiaal (dat op Prajna te vinden zal zijn), dan is het nodig om je aan te melden. Doe dit zo snel mogelijk om vanaf het begin al toegang te hebben!

Hier aanmelden voor de tweewekelijkse studie

Zoomlink tweewekelijkse studie Amsterdam

Heb je vragen, stuur een mail naar nynkevalk@rigpa.nl

Gegevens

Datum:
11 december 2023
Tijd:
19:30 - 21:15

Dit evenement is voor leden, login om je aan te melden