Pinksterweekend Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche

Een weekend met Karma Lhundup Rinpoche met onderricht en een bekrachtiging

Zaterdag 27 en zondag 28 mei 2023 Rigpa-centrum Amsterdam

Wij zijn zeer verheugd te kunnen mededelen dat na het succesvolle bezoek van Karma Lhundup Rinpoche in het najaar van 2022 hij dit voorjaar opnieuw het Rigpa-centrum in Amsterdam zal bezoeken voor onderricht en een inwijding.

Zaterdag 27 mei, aanvang 10.00

Deze dag zal Karma Lhundup lesgeven over Riwo Sangchö en Windpaard-beoefening. We zullen ook samen de beoefening doen. Het rookoffer van de bergen wordt iedere dag in Rigpa beoefend, maar we krijgen er niet zo vaak onderricht over. Dit is dus een unieke gelegenheid om meer te horen over deze beoefening voor gunstige omstandigheden, het verwijderen van obstakels en het afbetalen van karmische schuld. Vaak wordt samen beoefend met het opwekken van het Windpaard voor levenskracht en geluk. Iedereen kent wel de gekleurde Tibetaanse vlaggetjes waarop Windpaard-gebeden door de wind meegedragen worden.

Daarnaast zal Karma Lhundup waarschijnlijk in de middag een initiatie van Vajrasattva geven. Vajrasattva-beoefening is de deur naar het Vajrayana en onderdeel van diverse Ngöndro’s (fundamentele oefeningen), uit belangrijke overdrachtslijnen van de Nyingma-traditie zoals de Dudjom Tersar en de Longchen Nyingtik, die in Rigpa beoefend worden. Vajrasattva wordt ook gezien als het hoofd van de mandala van honderd vredige en toornige boeddha’s uit de bardo, de tussenstaat tussen sterven en een volgende geboorte. Beoefening wordt gedaan voor zuivering en genezing van lichaam, spraak en geest. De mantra van Vajrasattva wordt bij bijna ieder Tibetaans-boeddhistisch ritueel gereciteerd, dus is het voor beoefenaars fijn om hier een transmissie van te ontvangen.

Zondag 28 mei, aanvang 10.00

De zondag staat geheel in het teken van de Shedur-ceremonie. Dit buitengewoon krachtige ritueel voor het verwijderen van fysieke, emotionele, mentale en spirituele obstakels wordt slechts zelden in het Westen uitgevoerd. We zijn dan ook zeer verheugd dat Karma Lhundup bereid is gevonden dit in het Rigpa-centrum in Amsterdam te komen doen. Deze ceremonie is gebaseerd op de beoefening van Tröma Nagmo geopenbaard door Dudjom Lingpa. In de ochtend is er daarom een Tröma-tsok. In de middag vindt de Shedur plaats met een vuuroffer-ceremonie van de vijf moeder-dakini’s, waarna de Tröma-beoefening afgesloten wordt. Dit is geen initiatie en ook is vertrouwdheid met Tröma niet nodig om deel te nemen aan de ceremonie. Je kunt je eigen beoefening doen of gewoon aanwezig zijn. De krachtige atmosfeer die geschapen wordt door de ontroerende zang, het gebruik van drum, bel, beenfluit en andere rituele instrumenten maken dit tot een transformerende ervaring, die al je dharma-beoefening zal inspireren.

Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche

Karma Lhundup is met vrouw en twee kinderen woonachtig in Dharamsala, India. Net als zijn vader en moeder leeft hij het bescheiden leven van een ngakpa, waarbij hij rituelen ten dienste van de bevolking uitvoert. Hij is herkend als een incarnatie van de negentiende-eeuwse mahasiddha Wariktsel Thokme, een hartszoon van Do Khyentse. Zijn sympathieke aanwezigheid kenmerkt zich door toegankelijkheid, vriendelijkheid en de belichaming van een dharma-beoefenaar. Karma Lhundup spreekt goed Engels en zijn heldere lessen zijn doorspekt met humor en verhalen.

Het belooft weer een prachtig weekend te worden. Mis het niet!

Wees mindful!

Aan het ontvangen van een initiatie in het Vajrayana-boeddhisme zijn geloften verbonden die te maken hebben met vertrouwen in het pad, altruïstische motivatie en het ontwikkelen van zuivere perceptie.
Heb je hier vragen over (of andere vragen), mail Bert van Baar: bertvanbaar@gmail.com

Praktische informatie weekend

Plaats: Rigpa-centrum
Adres: Kuipersstraat 148 Amsterdam
Tijd: 27, 28 mei 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur
Toegangsprijs voor hele weekend: € 35
Toegangsprijs per dag: € 20

Een donatie doen

De toegangsprijs voor het weekend wordt door Rigpa gebruikt om reis- en verblijfkosten van de lama te dekken. Daarnaast is het gebruik in het Tibetaans-boeddhisme om als blijk van waardering voor het onderricht de lama direct een donatie aan te bieden. Gedurende het weekend is er gelegenheid om dit te doen. Ieder staat vrij te geven wat hem of haar goed dunkt, maar voor wie behoefte aan een indicatie voor een bedrag heeft, suggereren wij nog eens € 20 per dag of € 35 voor het weekend. Enveloppen zullen in het centrum aanwezig zijn.

 

Laden Evenementen

Pinksterweekend Ngakpa Karma Lhundup Rinpoche

Gegevens

Begin:
27 mei 2023
Einde:
28 mei 2023