Laden Evenementen

Wijsheid en Compassie in Actie (hybride)

Of we nou beginner zijn of ver geavanceerd op het boeddhistische pad, voor veel van ons blijft het een terugkerende vraag hoe onze spirituele studie en beoefening zich verhoudt tot de praktijk van het dagelijks leven. Deze werelden kunnen zo gescheiden lijken, terwijl het juist nodig is dat we deze verdeling helemaal opheffen als we werkelijke transformatie in hart en geest willen ondergaan. Deze training biedt je effectieve handvatten om je spirituele pad te integreren in je leven en alle positieve effecten daarvan te kunnen ervaren in je dagelijkse bestaan.

De training is gebaseerd op het unieke 'Practical Wisdom’ (lamtön) onderricht van Sogyal Rinpoche, ook wel de ‘activity teachings’ genoemd. Dit is een cruciaal onderdeel van zijn nalatenschap.

In de afgelopen jaren is dit prachtige onderricht door een team verwerkt tot een training die toegankelijk is voor iedereen die dit ter harte wil nemen, ongeacht of je student bent van Sogyal Rinpoche. Het is verrassend in zijn eenvoud en heel krachtig als je het werkelijk op jouw eigen leven toepast. We willen dit dan ook beschikbaar maken voor zoveel mogelijk mensen.

In het kort biedt de training:

  • Effectieve methodes om het diepe inzicht in de aard van de werkelijkheid toe te kunnen passen in ons werk, onze relaties, thuis en onze algemene staat van zijn en handelen
  • Een rijkdom aan adviezen en praktische instructies om je gewoontes en patronen blijvend te veranderen
  • Inzicht in manieren waarop we onze wereld het beste van dienst te kunnen zijn: bodhichitta in actie
  • Uitgebreid video-materiaal en een gedetailleerde trainingsmap

Video van Rinpoche

Praktische informatie

In deze training willen we zoveel mogelijk met elkaar en in de praktijk werken. Daarom is er (na de eerste online introductie-sessie) een hele dag die we met zoveel mogelijk deelnemers live in het Rigpacentrum in Amsterdam houden. Voor degenen die niet kunnen is er dan ook online verbinding. De daarop volgende acht avonden worden online gegeven. Als mensen er de voorkeur aan geven om ook fysiek samen te komen zullen we proberen dat op verschillende plekken in Nederland te faciliteren.

Data

• Donderdagavond 9 maart van 19.30 - 21.00 u. op Zoom. Dit is de start van de training, maar tevens een vrijblijvende introductie-avond voor mensen die meer willen weten over de inhoud en de aanpak van de training.

• Zondag 26 maart van 11-17 u., zoveel mogelijk live in Amsterdam

• Donderdagavonden 30 maart, 6,13, 20 april, 4, 11 en 25 mei en 1 juni op Zoom van 19.30 - 21.00 u.

Voor wie

Deze training is voor de Rigpa-sangha, maar staat ook open voor anderen. Voorwaarde is wel dat je bekend bent met meditatie en compassie-beoefeningen en de basisprincipes van het Mahayana, zoals vergankelijkheid, leegte en onderling afhankelijk bestaan.

Door wie

De training wordt gegeven door Eric Soyeux, Liana Verberg en Nynke Valk. Zij hebben afgelopen jaar deze training al gevolgd.

Kosten

Voor de Rigpa-sangha zit deze training in het abonnement, voor anderen is het € 125 en bij een minimuminkomen € 75. De kosten mogen nooit een bezwaar zijn om deel te nemen: mail naar rigpa@rigpa.nl als je korting wilt aanvragen.

Gegevens

Datum:
26 maart 2023
Tijd:
11:00 - 17:00