Welke verwachtingen ik heb omtrent dit boek? Dat het een stille revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop we in het algemeen omgaan met de dood en de zorg voor de stervenden en ook in de manier waarop we omgaan met het leven en de zorg voor de levenden.

- Sogyal Rinpoche

Sogyal Rinpoche’s veelgeprezen spirituele klassieker, Het Tibetaanse boek van leven en sterven, wordt alom beschouwd als een van de meest volledige en gezaghebbende weergaven van onderricht op het gebied van het Tibetaans boeddhisme die ooit geschreven zijn.

Het is een handboek voor leven en sterven en een bron van inspiratie vanuit het hart van de Tibetaanse traditie. Het Tibetaanse boek van leven en sterven biedt een heldere en inspirerende kennismaking met de beoefening van meditatie, de natuur van de geest, karma en wedergeboorte, liefde en mededogen, stervensbegeleiding en met de beproevingen en beloningen van het spirituele pad.

Er zijn inmiddels bijna drie miljoen exemplaren in druk verschenen, in 34 talen, en het is verkrijgbaar in 80 landen. Het boek wordt gebruikt op universiteiten, hogescholen en in instellingen, zowel op medische als op religieuze grondslag, en op grote schaal geraadpleegd door verpleegkundigen, artsen en anderen die in de gezondheidszorg werkzaam zijn.


Nieuwe druk
In 2022 is er een nieuwe druk van Het Tibetaanse boek van leven en sterven verschenen. Het is bij Rigpa verkrijgbaar voor €39,39. Stuur een mail naar: winkel@rigpa.nl.