Meditatie in Rigpa

Druk, stress, behoefte aan meer rust en ruimte in jezelf?

Het boeddhisme biedt vele effectieve methoden en mogelijkheden die behulpzaam zijn om ons leven op een meer volledige, ontwaakte en liefdevolle manier te leiden. Meditatie is zo’n hulpmiddel.

De meditatietraditie van Rigpa komt voort uit 2500 jaar beproefde en geteste boeddhistische wijsheid. Eeuwenoude technieken geven je zicht in de werking van je wezen, brengen je tot rust en helpen je op weg bij het ontdekken van de ware natuur van je geest. Meditatie brengt je weer in aanraking met de bron van welzijn en tevredenheid die we van nature in ons hebben. Het geeft je handvatten om de uitdagingen van het leven met meer openheid, compassie, lichtheid en humor aan te gaan.

Leren mediteren, dat kan iedereen

Als je graag wil leren mediteren, of je meditatie een nieuwe impuls wil geven, dan is een meditatiecursus of meditatieweekend iets voor jou. Onder begeleiding van ervaren meditatie-instructeurs oefen je verschillende meditatiemethoden, leer je over jezelf en van elkaar en krijg je inzicht in de logica van meditatie. Er is veel ruimte voor uitwisseling en persoonlijke begeleiding. Aan het eind van de cursus heb je handvaten aangereikt gekregen waarmee je thuis verder kunt. Praktisch en toepasbaar in je dagelijkse leven.

Actueel aanbod

Wil je op de hoogte blijven van onze cursussen en evenementen? Meld je dan aan voor de Nieuwsbrief.

Aansluitend op de cursus kun je bij Rigpa je meditatie verdiepen tijdens de Open Meditaties en op de Meditatiedagen in Stilte. Rigpa biedt verder ook een introductieprogramma over het boeddhisme (filosofie en het boeddhistische pad) en over (zelf)compassie.

Bekijk ons programma

Meditaties op inloopbasis bij Rigpa

Wij willen meditatie zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. Daarom bieden we verschillende vormen van vrijblijvende sessies aan, zowel op inloopbasis in het centrum als online. Voor ieder wat wils!

Meditatie en Liefdevolle Vriendelijkheid

Misschien herken je het; het valt vaak niet mee om in de stroom van alledaagse activiteiten momenten van échte stilte te vinden. De open meditatie biedt jou dit uur van rust en ruimte. Meer informatie…

Online: Mediteren met elkaar

Korte meditatiesessies, inspirerende teksten, reflectie op meditatie in het leven van alledag en ruimte voor het stellen van vragen; dat zijn de ingrediënten. Een frisse, inspirerende start van de dag. Meer informatie…

Meditatiedagen in stilte

Een dag van stilte, waarin de beoefening van meditatie centraal staat. Of je nu shamatha, vipashyana of Dzogchen beoefent, het samen mediteren is krachtig en inspirerend. Je kunt de hele dag meedoen of alleen de ochtend of de middag. Omdat de dag volledig in stilte is en er geen meditatie-instructies worden gegeven, is het wel belangrijk dat je al enige ervaring hebt met meditatie. Meer informatie…

Rigpa zaterdag – een plek om naar binnen te gaan (meditatie)

We vragen soms veel van onszelf in deze wereld. We willen alles goed doen en onszelf ontwikkelen op allerlei verschillende vlakken: relationeel, in onze carrière, fysiek en misschien wel op het hele maatschappelijke vlak. Soms kunnen we daarin de weg een beetje kwijtraken. Tijdens deze zaterdagochtenden onderzoeken we wat de inzichten van de Boeddha voor ons in deze tijd kunnen betekenen. Dit onderzoek starten we vanaf ons kussen, waar we in stilte kunnen zitten en contact kunnen maken met onszelf. Meer informatie…

Leren mediteren is het mooiste geschenk dat je jezelf in dit leven kunt geven. Alleen door meditatie kun je de reis ondernemen om je ware natuur te ontdekken, en op die manier de stabiliteit en het vertrouwen vinden die je nodig hebt om goed te leven en goed te sterven. Meditatie is de weg naar verlichting.

- Sogyal Rinpoche, Het Tibetaanse boek van leven en sterven